גשר שקוף לשיניים יכול לשמש מבוגרים רבים, אשר רוצים להגיע לשיניים ישרות מבלי הצורך לעבור את כל שלבי המבוכה שבהרכבת גשר קוביות. תהליך הטיפול כולו הינו חדשני, מהיר ויעיל, כך שתוך מספר חודשים ספורים אפשר לקבל את התוצאה הרצויה. כדי להתחיל בתהליך, יש לפנות לרופא שיניים המומחה בתחום זה, ומנוסה בשיטה זו, אשר יוכל להבהיר כבר מהשיחה הראשונית את יתרונות התהליך. הן הצילומים המקדימים, הן שיטת ייצור הגשר והן החומרים ממנו הוא עשוי הינם חדשניים ונמצאים בחזית הטכנולוגית. ככזה, נקדים ונאמר כי עלותו תהיה יקרה יותר מאשר טיפולים אלטרנטיביים אחרים, אולם חסרונותיו הרבים יכולים להצדיק עלות זו.
ישנם יתרונות בולטים לטיפול באמצעות גשר שקוף לשיניים, וננסה לתאר את חלקם:
כאמור, יתרונות הטיפול הינם רבים, והמפורטים כאן הם רק חלקיים. עם זאת, כדאי להיות מודעים גם לנקודות החולשה של תוכנית טיפול זו. אחד מהחסרונות של הגשר השקוף הוא עלותו. כפי שסביר להניח טיפול אשר הינו חדשני יותר ודורש מיומנות ויכולות גבוהות יותר, יהיה יקר יותר מאשר שאר האלטרנטיבות. עם זאת, יש לזכור כי מכיוון שהטיפול הינו קצר מועד, יכול להיות שעלות זו יכולה להתקזז לאורך זמן בהשוואה לגשר קוביות למשל אשר אורך הטיפול נעשה למשך מספר שנים. כמו כן, יש לחפש את הרופא המומחה והמיומן ביותר אשר יוכל לטפל בשיטת טיפול זו, כדי שהתוצאה הסופית אכן תצא התוצאה הרצויה. חיסרון נוסף של שיטת טיפול זו הוא שנדרש שיתוף פעולה מהמטופל עצמו, כך שהוא צריך לעקוב אחר ההוראות שהוא מקבל מהמרפאה, לגבי הורדת והרכבת הגשר והביקורים במרפאה. למעשה, הטיפול נעשה בבית המטופל, על יתרונות עובדה זו וחסרונותיה. למרות כל זאת, מרבית המטופלים חושבים שיתרונות השיטה עולים על חסרונותיה, ולכן רבים יותר ויותר בוחרים בשיטת טיפול זו.
בשלב הראשון, יש לבחור רופא שינים מיומן ומנוסה בתחום זה, אשר יוכל להסביר, לפרט ולהציע אופציות טיפוליות שונות, לרבות השימוש בגשר שקוף. בשלב השני יוכל המטפל לבצע צילום פנורמי ראשוני של השיניים באופן תלת ממדי, כך שאפשר יהיה להעריך את עלות הטיפול, את משך הזמן הדרוש לו ולדמות למטופל את התוצאה הסופית אשר תתקבל. על רופא השיניים יהיה לתכנן את מבנה הגשר, את הכוחות אשר ייפעלו על השיניים ועוד פרמטרים שונים אשר ייקבעו על ידו. באמצעות צילום זה, אשר מבצע גם מדידות של השיניים וחלל הפה, אפשר יהיה לייצר גשר שקוף ייחודי וספציפי למטופל. לאחר הבנייה, יידרש המטופל לשוב למרפאה להתאמה, להרכבת הגשר ולקבלת הנחיות לגבי הורדתו והרכבתו באופן עצמאי, ועוד הנחיות שונות בקשר לטיפול. לאחר מכן, ייקבעו ביקורים סדירים במרפאה במרווחים של פרקי זמן מסוימים, לשם מעקב אחר התהליך ומעקב אחר סיומו ושימור המצב.